Patliđan

hranae_patlidan

JUBILEJ – palanačka sorta plavog patlidžana. Biljka veoma snažna, sa krupnim listovima i stablom visine do 1 m. Plod je krupan, izduženo ovalan, dug oko 20 cm, sjajne ljubičaste boje. Spada u grupu ranih sorti, sa vegetacijom do 120 dana. Koristi se za svežu upotrebu i za konzervnu industriju. Veoma rodna sorta, sa prinosom i do 50t/ha.

DOMAĆI SREDNJE DUGI – palanačka sorta. Ima snažno razvijeno stablo 80-100cm. Plod je izduženo-kruškolik, dužine 16-18cm, tamno ljubičast, sa izraženim sjajem. Rana sorta, sa vegetacionim periodom od 120-125dana.

DOMAĆI POLUDUGI – novosadska sorta plavog patlidžana. Spada u grupu ranih sorti. Biljke su visine 70-80cm, sa 3-4grane. Plod je tamno ljubičaste do plave boje, duguljast, mase i do 400g. Gaji se iz rasada.

SOLARA F1 – holandski, rani varijetet. Plodovi čvrsti, tamno purpurne boje, dužine oko 18cm i prosečne težine 200-250g. Habitus biljke je otvoren, sa visinom stabla oko 80cm. Odlikuje se osobinom ranog formiranja ploda i u hladnijim uslovima.

EPIC F1 – holandski hibrid koji spada u grupu ranih hibrida. Veličina ploda je oko 22cm, sa kožom tamno purpurno crne boje sa izraženim sjajem. Dosta je otporan na bolesti karakteristične za plavi patlidžan.

www.bios.ba