PRODAJA REPROMATERIJALA ZA POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU > SJEMENA

U intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji za postizanje visokih rezultata i proizvodnji kvalitetnih proizvoda potrebno je koristiti i kvalitetna sjemena. Prodaju sjemena možemo svrstati u četiri kategorije.

– Trave i djeteline

Travne smjese i trave za parkove koriste se za ozelenjivanje dvorišta i okućnica, a trend njihove upotrebe stalno raste. U ponudi su vrlo kvalitetna sjemena različitih namjena.
Važno je napomenuti da trave i djeteline poboljšavaju strukturu tla, povećavaju udio organske materije u tlu i obogaćuju ga azotom.

Sortiment sjemena trava i djetelina

– Povrće

Iz široke ponude sjemena povrća izdvajamo, kesice povrća, gramska i velika pakovanja sjemena povrća. Samo upotrebom kvalitetnog sjemena i pravilnom agrotehnikom možemo očekivati obilan rod. U svakodnevnoj ishrani, povrće je neophodno zbog vitamina i aminokiselina koje sadrži, a povoljno djeluje na metabolizam ljudi. Uz povrće nudimo i sjemena začinskog i aromatičnog bilja.

Paradajz
Paprika
Krastavci
Tikvice
Tikve
Patliđan
Salata, zelje, blitva
Karfijol
Ostalo povrće

– Žitarice

Žitarice su biljna vrsta koja obezbjeđuje najveći procenat hrane za ljude i životinje. Bogate su vitaminima, vlaknima i mineralima. Neizostavan su segment u plodoredu, u intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Mi nudimo vrlo kvalitetna sjemena i hibride pšenice, ječma, triticalea i kukuruza, renomiranih instituta za sjemensku proizvodnju.

Pregled sjemena žitarica

– Cvijeće

Uređen i njegovan vrt podrazumjeva raznolikost boja i sadržaja cvijetnih kultura koje čine boravak u vrtu ugodnim i prijatnim. Rad u cvijetnjaku predstavlja zadovoljstvo i korisnu rekreaciju. U ponudi je širok asortiman cvijetno i lisno-dekorativnih vrsta cvijeća, priznatih kompanija koje proizvode sjemena.

seeds

www.bios.ba