Proizvodnja plastenika

Opća zadruga BIOS vrši izradu i montažu plastenika različitih dimenzija. Za konstrukciju plastenika koriste se pocinčane cijevi. Na čeonim dijelovima plastenika postavljaju se otvori (vrata i prozori). Također i na bočnim stranama se postavljaju otvori radi ventilacije.

Bitan faktor kod izgradnje plastenika je i folija kojom se oblaže konstrukcija plastenika. Mi ugrađujemo visokokvalitetnu foliju koja sprečava prodor UV zraka i posjeduje Antiflog sistem (sistem protiv podrošavanja prilikom stvaranja kondenza). Na čeonim stranama se ponekad ugrađuje i polikarbonat (lexan) koji također ima UV zaštitu.

U plasteničkoj proizvodnji neophodno je uvesti i sistem navodnjavanja. Ugradnjom modernog sistema navodnavanja unaprijeđujete i olakšavate samu plasteničku proizvodnju. Najučinkovitiji i najbolji sistem navodnjavanja je “kap po kap” gdje se na platformu instalira “kaca” odnosno rezervoar sa vodom, a nakon toga se razvodi ostali sistem navodnjavanja sa specijalnim ventilima i crijevima.

Još jedna naša inovacija u plasteničkoj proizvodnji su stolovi za rasad. Namjenski stolovi za rasad predstavljaju veoma moćno sredstvo za proizvodnju zdravog i kvalitetnog rasada. Konstrukcija stolova je lahka ali čvrsta, a osnovna njihova funkcija je maksimalno iskorištavanje radnog prostora.

plastenici

plastenici2

plastenik_01

plastenik_02
plastenik_03

SyntekExifImageTitle slika_plastenik_05 slika_plastenik_04 HPIM0065.JPG slika_plastenik_02 slika_plastenik_01

www.magazinplus.eu