ZDK: Susret privrednika s Visokim predstavnikom u BiH

nermin-kadric-buco-001Jučerašnji susret predstavnika privrede ZDK s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom u Zenici, prilikom njegove službene posjete ovom kantonu, bio je u znaku poboljšanja privrednog ambijenta. Predstavnici privrednih asocijacija ovog kantona, te privrednici malih i srednjih preduzeća ZDK na poslovnom doručku s Inzkom su aktuelizirali probleme koji usporavaju ili otežavaju njihovo poslovanje na tržištu.
Nermin Kadrić, prvi čovjek visočke zadruge “BIOS” je u dvadesetak minuta direktnog razgovora s Valentinom Inzkom aktulizirao poljoprivredne potencijale, ali i poteškoće s kojim se susreće ova industrijska grana. Osim toga, govorio je i privrednom ambijentu u Visokom – “naslijeđenim” privrednim problemima koji usporavaju razvoj visočke privrede.
Opšta poljoprivredno-proizvodno-prometno-uslužna zadruga “BIOS” i njezin prvi čovjek mr. Nermin Kadrić, već izvjesno vrijeme reprezentativno predstavljaju Visoko i van granica BiH. Širok spektar poslovnih i društvenih aranžmana – međunarodni karakter djelovanja, svrstava ovu formu i njenog prvog čovjeka među svojevrsne lidere kako ovdašnjeg okruženja, s pravom se može ustvrditi – u najmanju ruku kantonalnog i državnog nivoa.
Susret privrednika ZDK-a s visokim predstavnikom BiH Valentinom Inzkom u Zenici, sigurno je da neće riješiti probleme privrednika, ali će sigurno biti “još jedan korak bliže” kvalitetnijim rješenjima.

www.magazinplus.eu