“BIOS” u pregovorima s Medžlisom IZ Visoko

bios_zadruga_logoNa poziv glavnog imama Ibrahim ef. Hadžića dana 11.04.2012. godine upriličena je posjeta Medžlisu IZ Visoko, ministrice finansija Ze-Do kantona gospođe Amre Babić, ministra poljoprivrede i šumarstva Ze Do kantona gospodina Samira Selimovića, savjetnika

predsjedavajućeg Skupštine Ze-Do kantona gospodina Aziza Brotlije, predsjednika povjereništva SDA Visoko gospodina Hasana Prelića i gospodina Nermina Kadrića privrednika (BIOS Visoko).
Glavni imam je izrazio zadovoljstvo ovom posjetom i radnim sastankom. Na sastanku je aktuelizirana problematika iskorištavanja vakufske imovine na području Medžlisa IZ Visoko. Dogovoreno je da se stvori određena jezgra za obavljanje te aktivnosti i posla koji će biti lociran u bivšoj kasarni “Ahmet Fetahagić” u Visokom koja je Odlukom Vlade FBiH data na privremeno korištenje Medžlisu IZ Visoko. Također je razgovarano o ozbiljnom angažmanu MIZ-a Visoko i prižanju pomoći od strane Ministarstva poljoprivrede i šumarstva na drugim vakufskim parcelama natom području.

Ministar Selimović je dao sva uputstva, kako i kojom metodikom se može najuspješnije realizovati ono što je planirano.
U tom pravcu Nermin Kadrić kao neko ko se organizovano bavi poljoprivrednom proizvodnjom stavio na raspolaganje da pomogne u što uspješnijoj realizaciji projekata o kojima se razgovaralo na ovom sastanku. Raspravljano je i o ideji organizovanja “Proljetnog sajma cvijeća i rasadnog materijala” u prostoru bivše kasarne . Svi prisutni su se usaglasili da je to odlična i jedinstvena ideja na ovim prostorima koju bi trebalo realizirati u što skorije vrijeme o ćemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Nosilac ove aktivnosti bi bila zadruga BIOS. Sastanak je bio veoma konstruktivan. Nadamo se da će uspješna saradnja biti nastavljena u budućnosti.

www.bios.ba