U posjeti Bios-u proizvođači iz USK-a, studenti Biotehničkog fakulteta i uposlenici Poljoprivrednog zavoda Bihać

bios_posjeta_USK-02Minulog vikenda su Općoj poljoprivredno proizvodno prometno uslužnoj zadruzi BIOS iz Visokog bili u posjeti vodeći proizvođači jagodičastog voća iz Unsko-sanskog kantona (USK), zatim studenti Biotehničkog fakulteta iz Bihaća, te uposlenici poljoprivrednog zavoda iz Bihaća na čelu s dir. Smailom Toromanovićem.
Posjetu je organizirao navedeni Zavod s talijanskom nevladinom organizacijom koja podržava produkciju jagoda na području USK.
Posjetioci su upoznati s asortimanom proizvoda i čime se sve BIOS bavi, demonstrirano je sijanje na automatskoj sijačici sitnih sjemena, kao i kratko predstavljanje uposlenika BIOS-a o načinu rada.
“Veliko nam je zadovoljstvo što smo bili uprilici ugostiti prijatelje iz USK-a. Gosti su se interesovali kako i gdje mogu pronaći naše proizvode i proizvode koje mi zastupamo, a veliku pažnju je izazvalo organsko mikrobiološko đubrivo SLAVOL. Ovaj proizvod se, osim kod nas, može pronaći u Cazinu kod “ASTER d.o.o.”, rekao nam je Adis Hodžić.
a veliku pažnju je izazvalo organsko mikrobiološko đubrivo SLAVOL. Ovaj proizvod se, osim kod nas, može pronaći u Cazinu kod “ASTER d.o.o.”, rekao nam je Adis Hodžić.

www.magazinplus.eu – bios.ba